Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-27 19:40:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı

Erdoğan'ın konuşmasındaki satır başları şöyle:

-Toplam test sayısında bir milyona doğru gitmemize rağmen yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. 

-İyileşen hasta sayısının yeni hasta sayısını geçme sayısını geçmesi olumlu yönde bir kırılma noktasıdır.

59 ayrı ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz. Yurtdışında yaşayıp da ağır hastalık geçiren ve bulundukları yerde tedavileri yapılmayan veya yapılamayan vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık.

-Avrupa ve Amerika'da durumları ağır pek çok hastanın sigortası olmadığı veya hastanenin kapasitesi yetmediği için kendi hallerine terk edildiği bilinen bir gerçektir.

-Sağlık kuruluşlarımızla vatandaşlarımıza birinci sınıf hizmet veriyoruz. 

Salgın döneminde, sağlık hizmetlerinden gıda gibi temel ihtiyaç ürünlerine kadar her alanda ülkemizin alt yapısını ve üretim kapasitesini test etme imkanı bulduk.

-Salgın döneminde, sağlık hizmetlerinden gıda gibi temel ihtiyaç ürünlerine kadar her alanda ülkemizin alt yapısını ve üretim kapasitesini test etme imkanı bulduk.


-
Askeri nakliye uçakları tıbbi malzeme göndermek amacıyla ABD’ye doğru yarın hareket ediyor.

Bugüne kadar 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik. Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu siperlik, göz koruyucu  N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi malzemelerini de yarın gönderiyoruz. TSK askeri nakliye uçakları yarın Amerika'ya hareket ediyor.

-

31 ilimizdeki sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum.

Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada, ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

-

1 Mayıs sebebiyle, 3 gün sokağa çıkma yasağı uygulayacağız. 

Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.

-
Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemeninin 30 Nisan'da dolan tarihini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

-

Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. 1 Mayıs gece 24.00'dan başlayıp 3 Mayıs gece 24.00'a kadar devam edecek bir şekilde sokağa çıkma sınırlandırmasına hassasiyetle riayet edilmesini bekliyoruz.

-
Cuma günü marketler yine 9.00 ile 14.00 saatleri arası açık olacak.

-
Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde, ülke genelinde hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırlıyoruz.

-

Çiftçilerimizin mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve tarım kooperatif alanındaki hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz.

-
Ekonomik istikrar kalkanı kapsamında verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu.


-Temel ihtiyaç desteği ile yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza 22,3 milyar liralık bir kaynak tahsis edildi. 450 bin esnafımıza da 8,4 milyar liralık finansman tahsisi yapıldı.


-120 bin firmamız 108 milyar liraya yakın finansman desteği aldı.

-
İstihdamı korumak için maaşların asgari ücrete kadar olan bölümünü kısa çalışma ödeneğinden karşılamaya başladık. Bugüne kadar 3 milyon 190 bin çalışanımızla ilgili başvuru alınmış, 1 milyon 360 bin çalışanımıza ödemeleri yapılmıştır.


-Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara 1177 lira gelir desteği sağlamaya başladık.
Kampanyamızda 1 milyar 850 milyon toplandı.

-
Salgın sonrası ülkemizdeki siyaset anlayışı da köklü bir sorgulamaya tabi tutulacak.

-Cumhuriyetin tamamında yapılanların kimi alanlarda 3-5 katı, kimi alanlarda 10 katı yatırımları ülkemize kazandırarak Türkiye'yi geçmişteki büyük kısır döngüden çıkardık.

- Diyanet İşleri Başkanına karşı yapılan her gönderme ve saldırı, karşımızdaki nefret bataklığının birer yansımasıdır.

-CHP'nin başını çektiği bu anlayış hep uzlaşma yerine çatışmayı, birlik beraberlik yerine bölücülüğü, müsamaha yerine kin ve nefret körüklemeyi esas almıştır.

-Yalanlar silsilesi devam ediyor. Bir taraftan talimat vermedim diyor, ilçe başkanı da aldığı talimat gereği oraya gittiğini ve fotoğraf çektiğini söylüyor.

-Adana'da dev hastane yaptığını söylüyor. Ya Adana böyle bir şey söz konusu değil ki. Adana şu anda zaten hastane yatak kapasitesiyle doygun şehirlerimizden bir tanesi. Sahra hastanesi dediler. Gidip dedim bakın orada öyle bir şey var mı?

- (Fahrettin Altun) Kendisi ailesiyle birlikte 45 metrekare taban oturumu olan mütevazı bir evde oturmayı seçmiştir. Evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan 200 metrekarelik bir alanı kiralayarak bakımını üstlenmiştir. Bu zihniyetin arkadaşımıza ve ailesine karşı sürdürdüğü çirkin saldırıdaki tutarsızlıklar siyasi kokuşmuşluğun en bariz örneğidir.

-Belediyelerin yardımlarıyla ilgili meselelerde de biz valiliklerle planlama yapılması gerektiğini söylerken, onlar işi bambaşka yere götürmeye çalışıyorlardı.

- Aleviliği din olarak takdim eden bu anlayışı, özellikle milletimin huzurunda kınıyorum. Fuar alanı ve içindeki standları sahra hastanesi gibi lanse edenlerin sahte ve içi boş olması şaşırtıcı değildir.

-Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Başkanımız da herhangi bir konu dini noktada olduğunda anlatmakla yetkilidir.

- Ankara Barosu'nun açıklaması başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanımıza karşı kullanılan üslup İslam'a karşı kasıtlı bir saldırı halini almıştır. Saldırı, devletimize yapılan bir saldırıdır. Yapılan her gönderme karşımızdaki zihniyetin ilkelliğinin birer yansımasıdır.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.