Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-25 19:00:00

Yılın ilk yarısında ulaşım alt yapısına 207 milyar dolarlık yatırım yaptı

Ulaştırma Bakanlığı’na göre, Çin’in taşımacılık sektörü alt yapısına yapılan yatırımın yılın ilk yarısında yıllık yüzde 6 artışla 1.45 trilyon yuan (207 milyar dolar) seviyesine ulaştı. Bu yatırımlar sayesinde pandemi döneminde gerileme yaşayan taşıma sektörü kısa sürede toparlandı.
 
Bakanlık sözcüsü Sun Wenjian, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkenin kara ve su yolları inşaatına yaptığı yatırımın ocak-haziran döneminde yüzde 7,8 artarak 1,08 trilyon yuana yükseldiğini söyledi. Demiryolu alt yapısına yapılan yatırım son altı ayda 325 milyar yuana ulaşırken, sivil havacılık alt yapısının yıllık hedeflerinin yüzde 40’ından fazlasını temsil eden 40.1 milyar yuana ulaştığını da sözlerine ekledi.
 
Toplantıda 625 ana ulaşım projesinin tamamında inşaatın yeniden başladığını ve koronavirüsün ekonomik darbesini hafifletmek için 430 yeni yol ve su yolu projesinin başlatıldığını söyleyen sözcü Sun, ülkenin taşımacılık sektörüne yatırımını genişletmeye ve Sichuan-Tibet Demiryolu ve Pekin-Xiong’an otoyolu dahil olmak üzere büyük ulaşım projelerinin inşasını desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.
 
Yılın ilk yarısında, ülkenin 36 büyük kentinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48’in üzerinde düşüşle 16.9 milyar yolcu seyahati gerçekleştirildi. Ancak haziran ayındaki rakam geçen yılın hacminin yaklaşık yüzde 69’unu geri aldı ve ilk çeyreğin sonundan yüzde 37’nin üzerinde bir artış gösterdi.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.