Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-10 00:48:00

İletişim Başkanlığı’ndan 9 Mayıs KOVİD-19 tablosu

Yurt Haber – 10 Mayıs – (HİBYA) -  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi sosyal medya hesabından 9 Mayıs’ın güncel KOVİD-19 gelişmelerini paylaştı. 

Altun, KOVİD-19 tedavisinde kullanılmak üzere, Sağlık Bakanlığı izni doğrultusunda, yerli bir ilacın üretilmeye başladığını ve İstanbul’da çok amaçlı acil durum hastanelerinin yapımının devam ettiğini açıkladı. 

Altun’un, 9 Mayıs’ın Koronavirüs tablosundan satır başları:

•    “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe, Atatürk Havalimanı ve Hadımköy inşaatı süren, Çok amaçlı Acil Durum Hastaneleri’nde incelemelerde bulundu.

•    Sağlık Bakanlığı yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında “alışveriş merkezleri” ile “ticari taksiler ve taksi duraklarına” ilişkin hijyen tedbirlerini belirledi.


•    Kovid-19 tedavisi için yerli bir ilaç firması tarafından ilaç üretildi. Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumunca yüksek öncelik verilerek ruhsatlandıran ilaca satış izni verildi.

•    Yükseköğretim Kurulunun Kovid-19 küresel salgını boyunca yaptığı çalışmaları, alınan yönetim ve mevzuat kararlarını, kamuya, ulusal ve uluslararası akademi camiasına duyurmak amacıyla "http://covid19.yok.gov.tr/" web sitesi erişime açıldı.

•    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Anneler Günü be Ramazan Bayramı'nda, huzur evleri ile engelli bakım merkezlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini bildirdi.

•    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde maske ve eldiven atıklarının en az 72 saat çift poşette bekletildikten sonra çöğe atılması konusunda vatandaşları uyardı.

•    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde Koronavirüs'le mücadele kapsamında, şu ana kadar 850 bin maske üretilerek dağıtıldığını belirtti.

•    MKEK, yerli cerrahi maske geliştirerek, makinelerin üretimine başladı.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.