Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-27 09:41:00

Hedef 100 bin

Dünya yeni koronavirüsle baş etmeyi öğreniyor. Ülkeler ekonomilerini kademeli şekilde açmaya hazırlanıyor. Almanya'da 800 m2 altındaki alanlı işletmeler açılmıştı. İtalya da imalat ve inşaat sektöründe bulunan işletmeleri 4 Mayıs'tan itibaren açmayı hedeflediklerini duyurdu. İngiltere'nin bu hafta yeni programı açıklaması bekleniyor. Dünya Bankası, sağlık projesi için çeşitli ülkelere kredi tanımlarken Türkiye'ye 100 milyon dolarlık krediyi onayladı.

 

Hafta sonu açıklamalarda bulunan OPEC Başkanı Arkab, OPEC üyesi ülkelerin üretimde kısıtlamaya gitme kararının uygulamaya konulmasıyla mayıs ve haziranda petrolün varil fiyatının 40 dolar seviyesine çıkacağı öngörüsünde bulundu. 1 Mayıs- 30 Haziran arasında OPEC+ 10 milyon varil kısacak ki, Arabistan’dan gelen haberler bu kesintiler şimdiden başlamış.

 

Çin'in küçülme verileri sonrasında bu hafta ABD ve AB için 1.Ç. büyüme verileri ve FED, Avrupa, Japonya MB toplantıları takip edilecek. İlk hamle BOJ'dan geliyor: Japonya MB riskli varlık alımlarını artırarak koronavirüs ile mücadele etmek için sınırsız miktarda devlet tahvili satın alma sözü verdi.

 

1 Mayıs Cuma günü piyasalar kapalı olacak. Dolayısıyla 4 günlük bir haftaya başlıyoruz. Bu sabah itibariyle global borsalarda yükseliş, dolarda ise değer kaybı görülüyor. Yurtiçinde 1Ç mali sonuçlarını açıklayacak banka ve şirketlerde hareketlilik olabilir. BIST100 için 100 bin bu hafta görülebilir mi?

 

STRATEJI

BIST100 en düşük 82 bini görmüştü. FED kararı sonrası başlayan yükseliş hareketinde ise 99 bine ulaştı. Hedge için 97 bin altına inilirse dikkatli olmak önerilebilir.

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.