Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-02 13:33:00

Koronavirüs sebebiyle, evden çalışanlar uzaktan bağlantı için onu kullanıyor

Teknoloji firması DeskGate, koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışma modeline geçen farklı ölçeklerdeki firmalara ücretsiz bir yazılımla destek veriyor. Uzaktan çalışma için uygun sektörlerin kullanımına sunulan yazılım, uzaktan bağlantı ile çalışmada verimliliği artırıyor.

DeskGate CEO’su Turan Can, ücretsiz evden çalışma yazılımı ile koronavirüs salgını önlemlerini desteklemeyi amaçladıklarını söyledi. Can, önümüzdeki dönemde koronavirüsün evden çalışma modelini kalıcı hale getirecektir. Koronavirüsün başladığı günden bu yana yoğun talep geldiğini ve Türkiye’de bu durumun teknoloji firmaları başta olmak üzere evden çalışma modeline geçişin hızlandığını belirti..

Koronavirüs salgını, çalışma hayatında yeni iş modelleri kullanmayı zorunlu hale getirdi. Özellikle uzaktan çalışma modeline uygun sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, çalışanlarını salgından korumak ve iş sürekliliği için evden çalışma sistemini kullanmaya başladı.

Ancak uzaktan çalışma kendi içinde bazı soru işaretleri barındırıyor. DeskGate Technology, bu sorunları minimize etmek ve evden çalışma sistemine geçen firmaları desteklemek amacıyla askeri standartlarda haberleşme ile yüksek güvenlikli bağlantı sağlayan uzaktan bağlantı yazılımının bazı özellikleriyle ücretsiz olarak dağıtımını yaptıklarını belirtti.

Evden çalışma modeline geçenleri destekliyoruz

DeskGate Technology CEO’su Turan Can, koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan çalışma modeline uygun sektörler başta olmak üzere birçok firmanın uzaktan çalışma sistemlerine geçtiğini hatırlattı. İş yerlerini durdurmak istemeyen firmaların bu yolla ayakta durabildiğini dikkat çeken Can, evden çalışmanın zorunlu sosyal izolasyonu da desteklediğini vurguladı.

Bu çerçevede salgın günlerinde iş dünyasını desteklemek amacıyla uzak bağlantı yazılımını hiç bir sınırlama olmaksızın evden çalışma modeline geçen firmalara ücretsiz olarak verdiklerini anlatan Can, bu sayede hem çalışanların sağlığının korunduğunu hem de firmalara iş sürekliliği sağladığını kaydetti.

Ev kullanıcıları için tamamen ücretsiz sürümü de bulunuyor

DeskGate CEO’su, “Uzaktan bağlantı yazılımı, evde çalışanlar için tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Hızlı, gerçek zamanlı, sınırsız ve ücretsiz uzak bağlantı yapmayı sağlayan yazılımda kurumlar için ek özelliklerde bulunduğunu belirten Can, destek talebi yönetimi, envanter raporu, uzaktan program kurma ve script çalıştırma gibi özellikler bulunuyor.

Yazılım, ayrıca, çalışanların faaliyetlerini kaydetmeyi, performanslarını ve aktiviteleri raporlamayı sağlıyor. Bu da uzaktan çalışanlarda iş verimliliğini artırıyor. Sistem üzerinde ziyaret edilen web sitelerinden kullanılan programlara, USB hareketlerinden oluşturulan, silinen ya da kopyalanan dosyalara kadar her şey kayıt altına alınıyor. Böylece güvenlik ihlallerinin önüne geçilmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Ev kullanıcıları için tamamen ücretsiz servis edilen yazılımın bulut tabanlı ve askeri standartlarda haberleşme ile uzak bağlantı uygulaması içerdiğini belirten Can, “Tüm uzak bağlantılar RSA şifreleme teknolojisi ile doğrulanıyor. Tüm veri transferleri AES ile şifreli olarak iletiliyor. Ek güvenlik önlemleriyle de yetkisiz erişime karşı tam koruma sağlıyor.” dedi.

“Koronavirüs sonrası evden çalışma modeline geçen bir çok firma için kalıcı olacak”

Turan Can, koronavirüs salgını sonrası için de bazı öngörülerde bulundu. Çalışanların güvenliği için firmaların evden çalışma modeline yöneldiğini ve bu modelin birçok firma için kalıcı olacağını belirtti. Can, şu ifadeleri kullandı; “Koronavirüs, birçok ülkede yaygınlaşan ve ülkemizde de son yıllarda fark edilmeye başlanan evden çalışma modelini kalıcı hale getirecek.

Bu sistemle işlerin yürüdüğünü gören firmalar, koronavirüs sonrası bazı maliyetleri azaltmak için uzaktan bağlantı sistemleri ile evden çalışma iş modeli geliştirecekler. Böylece belki de iş dünyası yeni iş modelleri geliştirecek. Hatta uzaktan çalışma modeli ile birlikte yeni sektörler de doğacaktır.”

DestGate CEO’su Can, firma olarak koronavirüs salgını önlemlerini desteklemek için ücretsiz kullanıma açtıkları yazılımı sürekli geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.