Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-11 19:00:00

Günün Avrupa Gazeteleri Birinci Sayfa Başlıkları

 

Dış Haberler, 11 Haziran (HİBYA) – İngiliz The Times gazetesi İngiltere'de sosyal mesafe uygulamasının Cumartesi gününden itibaren gevşetileceği haberini ''Çocuklar Büyük Ebeveynlerine Kavuşuyor'' başlığıyla birinci sayfa manşetinde görmüş.

The Guardian gazetesi ise bilim insanlarının İngiltere'nin corona salgını ile mücadele değerlendirmelerini ''Daha önce ilan edilecek bir karantina ile binlerce yaşam kurtarılabilirdi'' manşetiyle haberleştirmiş.

The Daily Telegraph gazetesinin bugünkü manşeti ise ''Yeni Öğretim Yılında İki Metre Kuralı Azaltılacak'' olmuş.

İspanyol gazetesi El Pais parlamentonun corona yasakları nedeniyle muhtaç duruma düşen ailelere 462 ile 1.015 Euro arasında maaş ödenmesi tasarısının sağ populist Wox Partisi'nin karşı çıkmasına karşın oylanmadan kabul edildiğini manşetine çıkarmış.

İtalyan La Repubblica gazetesi 200 Bin çocuğun kreş olanaklarından yoksun olduğunu birinci sayfa manşetinde haberleştirmiş.

Fransız Le Monde salgın sonrası ülkedeki olası ekonomik gelişmeleri irdelediği makaleyi ''Covid Sonrasında En Zenginlerin Vergilendirilmesi Tartışma Konusu'' başlığıyla birinci sayfa manşetinde duyurmuş.

İsveç Dagens Nyheter gazetesi başsavcılık tarafından 34 yıl sonra dün kapatılan Olof Palme cinayeti soruşturması haberini tam sayfadan ''34 Yıllık Katil Avı Bitti. Bir Çok Soru İşareti Hala Duruyor'' başlığıyla vermiş.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.