Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-24 09:48:00

Arçelik finansal değerlendirme raporu

Beklenti Üzeri Net Kâr

Arçelik yılın ikinci çeyreğinde 370 mn TL olan beklentilerin %10 üzerinde 407 mn TL net kâr açıkladı. Ciro ve FAVÖK beklentilere paralel olarak sırasıyla 7.832 mn TL ve 795 mn TL oldu.  Net dönem kârı bir önceki yıla göre %86 artarken bir önceki çeyreğin %59 üzerinde gerçekleşti. Token Finansal Teknolojiler’in satışından gelen 226 mn TL’lik bağlı ortaklık satış kârı, net dönem kârını bu denli yükselten en önemli faktör oldu.

Pandemiye karşı en yoğun önlemlerin alındığı dönemde Arçelik’in yurt dışı satış gelirleri %17 daralma gösterdi. Nisan’da sert daralan dış talep Mayıs’ta toparlanmaya ve Haziran’da normalleşmeye başladı. Ötelenmiş talebin yılın ikinci yarısına ilişkin finansalları destekleyeceğini düşünüyoruz. Yurt içinde ise satış gelirleri ikinci çeyrekte %11 artış gösterdi. Böylelikle ciroda yurt içi payı %41’e yükseldi.

Beklentilerde İyileştirme

İkinci çeyrekte FAVÖK marjı ilk çeyrekteki %8,46’nın üzerinde %10,15 olarak gerçekleşti. Şirket Şubat ayında 2020 yılı için %10,5 FAVÖK marjı ve %10-15 arası TL bazlı ciro artışı öngörmekteydi ancak pandemi ile birlikte belirsizlik dolayısıyla var olan beklentilerini geri çekmişti. 2. Çeyrek finansallarıyla birlikte şirket yurt içi ciro beklentisini yükseltirken ciroda %10-15 TL bazlı büyüme öngörüsünü yineledi. FAVÖK marjı beklentisi ise %10,5-11,0 bandına yükseltildi. Yılın ilk yarısında %9,3 olan FAVÖK marjının ikinci yarıda çok daha kuvvetli gerçekleşmesi bekleniyor.

Pandemiye ve uluslararası operasyonlardaki daralmaya rağmen yıl başında belirlenen beklentilerini ciro anlamında koruyabilen ve marj tarafında yükselten şirketin ikinci yarıda çok daha güçlü finansallar açıklamasını bekliyoruz. Beklentilerin üzerinde gelen ikinci çeyrek sonuçlarına piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.