Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 12:20:00

Daiichi Sankyo’dan Covid-19’la Mücadelede Küresel Boyutta Adımlar

COVID-19’a karşı mücadeleye dünya sathında gerçekleştirdiği çeşitli sosyal sorumluluk adımlarıyla katılan Daiichi Sankyo, yönetimi, çalışanları ve AR-GE ekibiyle aktif olarak pek çok projeyi eş zamanlı olarak yürütüyor. Bağış çalışmalarının yanı sıra Japonya’da ulusal boyutta bir çalışma grubu oluşturan Daiichi Sankyo , COVID-19’a karşı aşı ve ilaç geliştirme konusunda AR-GE faaliyetlerini halen sürdürüyor. Diğer yandan da ülkede kurulan araştırma gruplarında kendi uzmanlarıyla yer alıyor.

 

Daiichi Sankyo Türkiye Genel Müdürü Fatih Yedikardeş, Daiichi Sankyo’nun küresel bir araştırmacı ilaç şirketi olarak Türkiye’de ve dünya genelinde pek çok sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdiğini, COVID-19’la yerel ve küresel düzeyde mücadelede başarılı olmak için tüm kuruluşların uzmanlık alanları doğrultusunda mümkün olan en kapsamlı adımları atmayı görev olarak kabul etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Daiichi Sankyo’nun yaptığı çalışmalar arasında COVID-19’la mücadele için ayırdığı fonlar önemli bir yer tutuyor. Daiichi Sankyo, Japan Center For International Exchange aracılığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün himayesinde oluşturulan COVID-19’a Karşı Dayanışma Fonu’na bağış yaptı. Bağış, COVID-19’un yayılmasına karşı tedbirler alınmasında ve sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığı noktalarda kullanılacak. Japan Center for International Exchange adlı kuruluş, Japonya’nın uluslararası halk sağlığı meselelerine yönelik çalışan bir sivil toplum örgütü. Daiichi Sankyo diğer yandan Çin Kızıl Haç’ına bağış yaptı. Daiichi Sankyo Europe GmbH ise Almanya Pfaffenhofen’deki bir hastaneye finansal destekte bulundu. Daiichi Sankyo Türkiye’nin de içinde yer aldığı Avrupa Bölgesi’ndeki tüm ülke çalışanları sağlık kuruluşlarına bağış ve tıbbi malzeme yardımlarında bulundular.

 

ABD’de bulunan Daiichi Sankyo Inc.’in Kızıl Haç ve Americares’e yaptığı bağış çalışmalarının yanı sıra, eğitimleri uygun olan çalışanları belli sürelerle izinli sayılarak, COVID-19 hastalarına hizmet veren sağlık birimlerinde gönüllü çalışmalar yapıyor. Tüm bu çalışmalar yürürken, ürünlerinin hastalara erişiminde herhangi bir sorun veya gecikme yaşanmaması için tüm önlemleri alan Daiichi Sankyo, sosyal sorumluluk çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.