Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-27 11:18:00

Kıtaları birleştiren sergi ilgiyle karşılandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, Avustralya Başkonsolosluğu, Avustralya Konsolosluğu ve merino yünü konusunda global öncü marka The Woolmark Company desteğiyle Avustralya temalı şallar tasarladı. Merino yününden dokunan kumaşlar tasarım atölyelerinde verilen doğal boyama yöntemlerinin yanı sıra bireysel nakış ve serbest çizimler ile kendi öykülerini kazandı.

13 yün şal tasarımından oluşan ve “Türkiyeli öğrencilerin gözünden Avustralya” temasıyla hazırlanan “Limanlar Arasındaki Öyküler” Sergisi’nin açılışı 26 Eylül’de santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Açılış, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Avustralya İstanbul Başkonsolosu Jeffie Kaine, The Woolmark Company İş Geliştirme ve Lisans Koordinatörü Gülay Gökbayrak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey’in katılımıyla düzenlendi.

santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen sergi, 7 Ekim tarihine kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 40.000’i aşkın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2019 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santral istanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
/İstanbulBilgiUniversitesi @BİLGİOfficial/İstanbulBilgiUni /BİLGİOfficial

TheWoolmarkCompany Hakkında:

The Woolmark Company Merino yünü konusunda global bir otoritedir. The Woolmark Company’nin uluslararası tekstil ve moda dünyası ile genişleyen işbirliği ağında, The Woolmark Company Avustralya yününün doğal bir lif ve lüks segmentte yer alan ürünler için önemli bir içerik olduğunu savunmaktadır.

The Woolmark Company logosu yüksek kalite, mükemmeliyetin öncülüğü ve çiftlikten nihai ürüne kadar uzanan inovasyon kapsamında dünyanın en çok bilinen ve saygı duyulan logosudur.

The Woolmark markası, yaklaşık 60.000 Merino yün yetiştiricisinin sahip bulunduğu kar amaçsız bir şirket olan Australian Wool Innovation’a (AWI) aittir. AWI’nin vizyonu dünyaya en iyi doğal lifi temin eden enerjik, istikrarlı ve karlı bir Merino yün sanayisi için önemli bir katkı sahibi olmaktır.

Kaynak:bilgi

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.