Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-01 19:00:00

Çin medyası gösterilerden sonra ABD politikacılarıyla alay ediyor

Dış Haberler, 1 Haziran (HİBYA) – Çin medyası ABD'deki protesto gösterilerini ABD'nin Hong Kong'taki gösterilere verdiği destekle ilişkilendirdikleri haberlerinde, ülkedeki protestoları ABD hükümetinin "siyasi yozlaşması ve kaotik değerleri" olarak yorumlayıp alaycı bir dil kullanıyorlar.


Pekin'in yarı resmi Xinhua Haber Ajansı, ABD'deki durumu hafta sonu "Pelosi'nin muhteşem manzarası" olarak nitelendirerek, ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'yi daha önce Hong Kong kitlesel gösterilerinin "seyretmek için harika bir manzara" olduğunu söylemesine atıfta bulundu.

Global Times editörü Hu Xijin ise bir yazısında, "Amerikalı politikacılar artık kendi pencerelerinden bu manzaranın tadını çıkarabiliyorlar." diyerek, yazısına "ABD'deki protestolar, Amerikalı politikacıların utanç ve yüzkarası olmasının yanı sıra ABD'deki derin siyasi bozulma ve kaotik değerleri yansıtan bir ayna gibi" diye devam etti.

Çin televizyon kanalı CCTV gösterilerin yapıldığı bölgeleri "savaş bölgelerini'' olarak nitelendirirken Hong Kong merkezli South China Morning Post, gazetesi Çin'in Washington Büyükelçiliği'nin ABD'deki Çinli vatandaşları ve işadamlarını uyararak, dikkatli olmalarını istediğini duyurdu.

ABD'nin daha önce Hong Kong'daki demokrasi protestolarına destek verdiğine dikkat çeken gözlemciler Çin'in, ABD politikacılarını eleştirmek ve alay etmek için ABD'deki şiddet gösterilerini kullanmasını. dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki diplomatik çatışmada çıtanın daha da yükseldiğinin bir işareti olarak görüyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.