Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-03 12:18:00

PacificLight, Kaspersky Endüstriyel Siber Güvenlik Değerlendirmesi’nden yararlanıyor

Singapur’da ulusal siber güvenliği sağlayan ve kurumları çevrim içi saldırılara karşı koruyan siber güvenlik yasasının yürürlüğe girmesiyle, PacificLight bu yasaya uyum için global siber güvenlik şirketi Kaspersky ile birlikte kritik ağları üzerinde kapsamlı bir açık denetimi gerçekleştirdi.

Bu adımla, ülkede 1.000.000’dan fazla eve güç sağlayabilen enerji ve perakende şirketinin çalışmalarının sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

Kaspersky’nin kesintisiz Endüstriyel Siber Güvenlik (ICS) Değerlendirmesi ile uzmanlar altyapının en kritik bölümlerini incelemenin yanı sıra belirli saldırı vektörlerini kullanarak olası açıkları belirleyip zararlı faaliyetleri ve anormallikleri taradı.

PacficLight Genel Müdürü (Bilgi İletişim Teknolojileri) Stephen Lo, “PacificLight olarak sistemlerimizi geliştirirken, sürekli artan siber tehditler karşısında sınıfının en iyi veri güvenlik uygulamalarından yararlanma konusunda kararlıyız. Güvenli ve sağlam BT sistemlerinden yararlanan PacificLight, enerji sektöründe gelişmiş bir siber güvenlik düzeyine ulaştı.” dedi.

Kaspersky Asya Pasifik Bölgesi Yönetici Direktörü Stephan Neumeier son gelişme hakkında şunları söyledi: “Ülkenin bölgede bir iş merkezi olarak konumunu koruması için yeterli enerji tedariği büyük önem taşıyor. Singapur devleti kurumsal şirketleri, kritik altyapıları ve halkı giderek daha canlı hale gelen siber dünyada koruma altına almak için kurallar ve kanunlar çıkardı. PacificLight’ın siber güvenlik yasasına uyum için attığı adımları takdir ediyoruz. Bunun gibi kritik endüstrilerin BT ve ICS ortamlarını geleceğe hazırlamak için güvenlik değerlendirmelerinin önemini kavraması gerektiğine inanıyoruz.”

Yapılan açık değerlendirmesiyle şu hedeflere ulaşıldı:

  • BT ve ICS altyapılarındaki potansiyel güvenlik açıkları belirlendi.
  • Açıkların derecesi, düzeyi ve olası etkileri değerlendirildi.
  • Tespit edilen açıklar için tavsiyelerde bulunuldu.

PacificLight, endüstriyel siber güvenlik değerlendirmesinin sonunda sanal tehditlerin doğasını daha iyi anlayarak siber güvenliği artırmak için uygulanabilir bir plan yaptı.

PacificLight CEO’su Yu Tat Ming, ”Kaspersky tarafından yapılan değerlendirme, uluslararası siber güvenlik ve mükemmellik standartlarına uyduğumuz konusunda bize güven verdi. Kaspersky ekibiyle yaptığımız bu çalışmadan öğrendiklerimizle siber güvenlik tehditlerine karşı savunmamızı güçlendirdik.” dedi.

Kaspersky Endüstriyel Siber Güvenlik Değerlendirmesi endüstriyel süreçlerin sürekliliğini ve operasyonların devamlılığını etkilemiyor. Kaspersky uzmanları birçok farklı sektörde edindikleri gerçek deneyimler ve OT ekipmanlarıyla endüstriyel siber güvenlik hizmetlerini etkili bir şekilde sunabiliyor. Kaspersky Endüstriyel Siber Güvenlik hizmetleri ayrıca, eğitim ve değerlendirmeden vaka müdahalesine kadar müşterilerin tüm OT güvenliği süreçlerine değer katıyor.

Raporun tamamını burada bulabilirsiniz.

Daha fazla siber güvenlik haberi ve ICS raporunu bu adresten okuyabilirsiniz.

Kaspersky’nin endüstriyel siber güvenlik çözümleri için lütfen adresini ziyaret edin.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.