Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 09:27:00

Kurdaki volatiliteye direnç gösterdi

BIST100… Kurdaki Volatiliteye Direnç Gösterdi…Endeks dün kurdaki sert hareketlere rağmen direnç göstermeye devam etti. Gelişen piyasa ülkeleri dün genel itibarıyla pozitif bir görünüm sergiledi. Uluslararası hisse senedi piyasaları risk iştahındaki yükselişten destek buldu. BIST100 endeksi 99 bin üzerinin üzerini test ettikten sonra geri çekildi. Sanayi sektörü şirketleri endekse destek sağladı. S&P500’ün Türkiye’nin notunu teyit etmesi piyasaya moral verecek nitelikte olsa da piyasa tedirgin kalmaya devam etti. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı yok, yurt dışında ise ABD istihdam verileri takip edilecek. Sabah saatlerinde dünkü risk iştahının devam ettiğini söylemek mümkün. Asya piyasaları ve ABD vadelileri artıda. Endeksin bu motivasyonla güne artıda başlaması beklenebilir. Sonrasında ise yurt dışı kaynaklı haber akışı takip edilecektir.

 

 

USDTRY…Dolar TL Kurunda Volatilite Yükseldi…Dolar TL kuru dün tarihi zirvesi olan 7.22’yi geçerek rekor kırdı. Sonrasında ise BDDK’nın açıklamaları takip edildi. BDDK 3 yurt dışı bankaya swap işleminde yasak getirdi. Bu kurumların pozisyonlarını kapatacağı beklentisi TL’de dalgalanma yarattı. 7.09’a kadar gerileyen Dolar TL kuru sonrasında toparlandı. Şu an için diğer ülkelerle gerçekleştirilecek swap anlaşmaları ve döviz likiditesi imkanları kurdaki geri çekilmeleri destekleyecek en önemli faktör olarak gözüküyor. Para piyasaları bu konuyla ilgili somut gelişmeler arayışı içerisinde.

 

 

EURTRY…7.75 Seviyelerinde…TL dün gelişen piyasa ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Euro TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde 7.75 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… Tarım Dışı İstihdam Verisi Takip Edilecek…Ekonomik aktivitedeki zayıf seyir hükümetleri ve merkez bankalarını yeni teşvik paketleri açıklamaya zorluyor. ABD Çin arasındaki anlaşma haberleri ile birlikte dolar endeksi geri çekildi. ABD’de işsizlik maaşı başvuruları tarihi zirvelere yakın seyretmeyi sürdürdü. Piyasalar bugün ABD istihdam verilerine odaklanacak. Pandeminin yarattığı tahribat tarım dışı istihdam verilerinden izlenecek. Veri öncesinde parite 1.0850 seviyelerine tutunma çabası içerisinde.

 

 

XAUUSD…Güvenli Varlık Talebinden Destek Buldu…ABD Çin gerginliğinde tarafların görüşmesi bekleniyor. Uzlaşı yolunun açık olması doların hızını kesse de altın fiyatları güvenli varlık talebiyle sınırlı bir şekilde yükseldi. Bugün ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde olacak.

 

 

GLDGR…395 TL Seviyelerinde…Dolar TL kurundaki yükselişle birlikte rekor seviyelerdeki hareketini sürdüren gram altın öğleden sonra TL’deki güçlenmeyle birlikte bir miktar geriledi. Altının ons fiyatındaki yükselişle birlikte yeni işlem gününün sabah saatlerinde 395 TL seviyelerinde bulunuyor.

 

 

BRENT...Risk İştahındaki Yükselişten Destek Buldu…Risk iştahındaki yükselişten bulan Brent petrolün varil fiyatı 31 $’a yükseldikten sonra geri çekildi. Makroekonomik veriler ve uluslararası petrol stokları fiyatlamalar üzerindeki etkinliğini sürdürüyor.

 

 

S&P500…Yükselişini Sürdürdü…ABD vadelileri risk iştahındaki yükselişten destek buluyor. FED Başkan yardımcısı Clarida’nın daha fazla teşviğe ihtiyacı var açıklamaları takip edildi. Eyaletlerin koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri kademeli olarak kaldırmaya başlaması ABD hisse senedi piyasalarında iyimser bir hava yaratıyor.

 

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.