Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-30 09:02:00

DSÖ: İsveç stratejisi gelecekte model olabilir

Stockholm, 30 Nisan (HİBYA) - Dünya Sağlık Örgütü'nün dünkü günlük basın toplantısında dünyanın gözleri bir kez daha İsveç'e yöneldi. DSÖ Kriz Yönetim Başkanı Michael J Ryan'a İsveç'in stratejisi ve İsveç'in ikinci bir bulaşma dalgasıyla daha iyi başa çıkıp çıkamayacağı sorusu üzerine "Yeni bir normal duruma ulaşacak olursak, İsveç'in birçok yönden gelecek için bir model oluşturabileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Micheal J Ryan '' İsveç'in herhangi bir önlem almadığı, sadece hastalığın yayılmasına izin verdiğine dair bir algı var gibi görünüyor. Fakat hiç bir şey gerçeklerden uzak olamaz. İsveç'te farklı yapılan, vatandaşlarıyla olan ilişkilere ve vatandaşların fiziksel mesafeyi ve öz disiplini uygulama yeteneğine ve istekliliğine güvenmeleri. Tam olarak başarıp başaramayacaklarını bekleyip görmek lazım, ancak insanların enfekte olduktan sonra ne dereceye kadar bağışıklık kazandığını bilemiyoru.'' diye konuştu.

Dünya ülkeleri toplumlarını yeniden açtıklarında, fiziksel ve sosyal ilişkilerimizin virüsün varlığı ile sınırlı olduğu bir döneme uyum sağlamak zorunda olunduğunu söyleyen Michael J Ryan, "Yeni bir normal duruma ulaşacak olursak, İsveç'in birçok yönden gelecek için bir model oluşturabileceğine inanıyorum. Bu, yaşam tarzımızın bir uyarlaması anlamına gelecek ve bence İsveç'te bunu gerçek zamanlı olarak nasıl yapacaklarını izliyorlar.'' diye konuştu.

İsveç' in corona krizi sırasında sağlık hizmetlerinin de gündeme geldiği basın toplantısın DSÖ Kriz Yönetimi Başkanı ''Halk sağlığı politikalarını vatandaşları ile birlikte uyguladılar. Testleri uyguladılar, yoğun bakım kapasitelerini önemli oranda arttırdılar ve sağlık sistemlerinin, vakalarla başa çıkabilecek şekilde kapasitelerini korudular.'' dedi.

Yaşlı bakım evlerindeki ölümlerin çokluğu konusunda bir soruya da Michael J Ryan, ''Avrupa'daki diğer birçok ülkede olduğu gibi, İsveç'in yaşlı bakım evlerinde de birçok bulaşıcı kümeler oluştu, ancak maalesef ve trajik bir şekilde, bu Avrupa'da tek değil. Avrupa'daki birçok ülkede son aylarda benzer trajediler yaşandı ve bu gerçekten dikkatle değerlendirilmesi gereken bir şey.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.