Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-02 13:53:00

VIP transferle kışlaya

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı, terhisler ve celpleri ertelemişti. Normalleşme dönemiyle terhislerin 31 Mayıs tarihinden itibaren, celplerin 5 Haziran’dan itibaren başlamasına karar verildi. Türkiye’nin farklı şehirlerindeki kışlalara gitmek isteyenler için otobüs, uçak, özel araç gibi seçenekler bulunuyor. Ancak toplu taşımayı kullanmaktan çekinen gençler, ortaklaşa kiraladıkları VIP transfer araçlarıyla kışlalarına gitmeyi tercih ediyor. VIP transferler, sağlık açısından daha güvenli olmasının yanı sıra ekonomik ve hızlı.

*Askerlerden yoğun talep*

Amerika’da 32 yıl boyunca havalimanı ve ulaşım transfer hizmeti veren 2015’ten bu yana da Türkiye’de yolcularını ağırlayan GM Global Turizm’in Genel Müdürü Gülruh Gülten, askerlik celp dönemleri ve yerlerinin açıklanmasıyla talebin arttığını belirterek “Gençler, otobüs, uçakla gitmek istemiyorlar. Kışlaya özel aracıyla bırakacak yakınları da yoksa VIP transfere yöneliyorlar” dedi.

*Hem güvenli hem ucuz*

Şehirler arası ulaşım için transfer araçlarının hem hesaplı hem de güvenli olduğuna dikkat çeken Gülruh Gülten, “Aynı kışlaya gidecek askerler birbirleriyle iletişime geçerek kendi aralarında 3-5 kişilik bir grup oluşturup bize ulaşıyorlar. Çünkü ayrı ayrı bilet parası vermektense bu şekilde bir transfer aracı kiralamak daha uygun. Getirdiği güven hissi ise paha biçilemez” dedi. Gülten sağladığı fiyat avantajı ile ilgili şu örneği verdi: “Otobüsle İstanbul’dan İzmir’e gitmek isteyen 4 kişilik asker grubu kişi başı 180 TL’den toplam 720 TL verecek. Otogara ulaşım, yoldaki harcamalar gibi masraflarla bu 850 TL-1000 TL’ye çıkıyor. Ancak VIP transferden evden alınıp eve bırakılıyorsunuz ve 9 kişilik araçta sosyal mesafe kuralı gereği şoförle birlikte 5 kişi seyahat ediyorsunuz. Bunun da toplam ücreti 1200 TL oluyor. Otobüsten çok az bir farkla güvenli, hızlı ve lüks bir ulaşım yapıyorsunuz.”

*Daha hızlı*

VIP transferin tek avantajı güvenli ve ucuz olması da değil. Aynı zamanda otobüslere göre daha hızlı. İstanbul’dan Trabzon’a otobüsle 16 saatte giderken transferle 12 saatte, İzmir’e otobüsle 8-10 saatte giderken transferle 3,5 saatte, Antalya’ya ise 16 saat yerine 8 saatte ulaşılabiliyor.

*Dezenfekte ediliyor*

Gülruh Gülten, araçlardaki önlemleri ise şöyle sıraladı: “Tüm kurallara uygun bir şekilde hizmet veriyoruz. Araçlar, düzenli şekilde dezenfekte ediliyor. Sürücülerimiz bu konuda eğitimli. Ayrıca gerekli sağlık taramaları da yapılıyor.”

*Ev konforunda*

Araçlar, güvenli ve temiz olmasıyla birlikte konforlu da. Tüm araçlarda klima, TV, DVD, buzdolabının yanı sıra internet bağlantısı var. Koltukların istenildiği takdirde yatağa dönüştürüldüğü araçlarda ayrıca yolculuk süresince çeşitli ikramlar da yapılarak yolculara ev konforu sağlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.