Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 09:19:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 114.653’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 2.992’ye yükseldi.

 Fransa'da, coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması planı Ulusal Meclis'te onaylandı.

 ABD Başkanı Trump, ABD'nin coronavirüs salgınının yoğun şekilde görüldüğü yerlenden yapılacak uluslararası uçuşlarda, yolculara coronavirüs testi yapılmasını değerlendirmekte olduğunu söyledi .

 Trump, ülkede coronavirüs vakası sayısının 1 milyonu geçmesine neden olarak ABD'nin tüm ülkelerden daha fazla test yapmasını gösterdi

 ABD Kongresi’nin üst kanadı Senato’nun 4 Mayıs’ta toplanacağının açıklanmasının ardından gözler Temsilciler Meclisi’ne çevrilmişti. Ancak gelecek hafta açılması beklenen Kongre alt kanadı, bu planından geri adım attı .

 30 Nisan’da market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. 1 Mayıs’ta ise market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 09:00 – 14:00 olacak.

 Dünya gazetesinde yer alan habere göre SOCAR Türkiye, STAR Rafineri’nin ham petrol depolama kapasitesini % 50’ye yakın arttıracak .

 Fitch, İtalya'nın kredi notunun "BBB" seviyesinden "BBB-" seviyesine düşürüldüğünü bildirdi.

 

Ne Olacak?

 İçeride Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de  1Ç20 GSYH ve FED Faiz Kararı açıklanacak.

 Moody’s, bugün coronavirüs salgının Türkiye'nin ekonomik görünümün nasıl etkilediğini anlatacağı bir webinar düzenleyeceğini duyurdu.

 Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.