Çin’in Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) halkının ABD saldırıları direnişine yardımını konu alan “Yalu Nehri” adlı televizyon dizisi, son günlerde Çinli seyircilerden büyük ilgi görüyor.
Dizinin 35’inci bölümünde, ABD ordusunun Kore Savaşı döneminde savaş alanındaki başarısızlığının üstünü örtmek için Çin ve Kuzey Kore’ye düzenlediği bakteri saldırısı anlatıldı.
Aslında işin daha da şaşırtıcı yanı, bakteri savaşının, bugünlerde dünya kamuoyunun sıcak gündem maddelerinden biri olan ABD ordusuna ait Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı’yla sıkı sıkıya bağlantılı olmasıydı.
"İkinci Dünya Savaşı’nda Japon işgalcilerin vahşetini devraldı"
İkinci Dünya Savaşı’nda Çin’i işgal eden Japon ordusunun 731. Birlik, çok sayıda Çinliyi katletti. ABD ordusuna ait Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı da Japonya’nın bu “şeytan” ordusunun "mirası"nı devraldı.
731. Birlik, Çin’in kuzeydoğu kesiminde masum siviller ve Japon işgaline direnen savaşçılar üzerinde sayısız vahşi deney gerçekleştirmiş, 1940-1942 arasında Çin’in birçok bölgesinde büyük ölçekli bakteri savaşları gerçekleştirmiş ve Çin halkının büyük can ve mal kaybına uğramasına yol açmıştı.
Ancak ABD, 731. Birlik’e bağlı askerlerin savaş suçlusu olarak ilan edilmemesini sağlayarak, bunun karşılığında 731. Birlik’in insanlı deneyleri, bakteri deneyleri ve biyolojik silah araştırmalarına dair verileri ele geçirerek biyolojik silahlar geliştirdi.
ABD ordusu, 1952 yılının başlarında veba ve kolera virüsü taşıyan pire, karınca ve sineklerin bulunduğu bombalar kullanarak, Kuzey Kore ve Çin’in kuzeydoğusuna bakteri savaşı açtı.
ABD’nin amacı, Çin Halk Gönüllüler Ordusu’nun gücünü zayıflatmaktı. Dönemin uluslararası bilim komiteleri, Kuzey Kore’de ve Çin’in kuzeydoğusundaki bakteri savaşları üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda, ABD ordusunun kullandığı yöntemlerin, Japon işgalcilerin Çin'deki bakteri savaşları temelinde geliştirildiğini doğruladı.
Çarpıcı olan ise ABD’nin söz konusu bakteri savaşının öncüsü ise Maryland eyaletinde yer alan Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı'ydı.
ABD, Fort Detrick’teki araştırmalardan elde ettiği sonuçlara dayanarak, diğer ülkelerin halklarına karşı sayısız insanlık dışı suç işledi.
"Acımasızlıkların arkasında aynı isim: Fort Detrick"
ABD’li gazeteci John Powell, kaleme aldığı kitapta, “Fort Detrick’te görev yapan biyolojik savaş uzmanlarımız, Japon meslektaşlarından çok şey öğrendi. Uzmanlar, bu bilgilerin çok değerli olduğunu fark etti. Ancak ABD’nin sonraki dönemlerde geliştirdiği biyolojik silahların da İkinci Dünya Savaşı’nda Japon ordusunun geliştirdiği silahlarla benzerliğinin çok az kişi farkında.” ifadelerini kullandı.
ABD ordusu, Vietnam Savaşı’nda da “Agent Orange” adlı bir kimyasal silah kullandı. Yaklaşık 5 milyon Vietnamlının zarar gördüğü bu kimyasal silahın yarattığı hastalık sekelleri günümüzde dahi Vietnam halkının sağlığı için tehdit oluşturuyor.
Söz konusu kimyasal silah da Fort Detrick’in öncülüğünde geliştirildi.
"Biyolojik silahların savunucusu ABD"
Biyolojik silahların insanlık ve doğal çevre için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden hareketle 183 ülke ve bölge, tüm bakteriyel (biyolojik) silahların yok edilmesini öngören "Biyolojik Silahlar Sözleşmesi"ne imza attı. Ancak Washington, "ulusal güvenlik" bahanesiyle sözleşmenin denetim mekanizmasına ilişkin müzakereleri engellemeye çalışıyor.
Sadece ABD, bu müzakerelerin önüne taş koymaya çalışıyor. Peki ABD, bununla ne amaçlıyor?
Rusya ve bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları, ABD'nin dünya çapında 200’den fazla biyolojik laboratuvar kurduğuna dikkat çekerek, bu laboratuvarlarda biyolojik silah geliştirilme olasılığının dışlanamayacağını belirtiyor.
"2019’daki gizemli hastalıkların Fort Detrick ile bağı"
2019 yılının temmuz ve ağustos aylarında, Fort Detrick’te iki virüs sızıntısı meydana geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, gelişmeleri değerlendirdikten sonra laboratuvarın kapatılması kararını aldı. Bundan kısa süre sonra da Maryland eyaletinde "gizemli pnömoni" vakaları ortaya çıktı. Ardından da ülkede çok sayıda COVID-19 semptomu içeren "nezle" salgını meydana geldi.
ABD yönetimi, bunun üzerine, laboratuvarda sızıntı yaşanması ve laboratuvarın kapatılmasıyla ilgili haber ve bildirimleri süratle sildi.
Gün geçtikçe daha fazla kişi, COVID-19 virüsünün Fort Detrick ile yakından ilişkili olduğundan şüpheleniyor.
ABD basınında da son günlerde Fort Detrick'te insanların güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden çok sayıda virüsün depolandığı ve laboratuvarda yönetim zaafının çok fazla olduğu konusunda haberler yer aldı.
ABD ordusu ile İkinci Dünya Savaşı’nda Çin’i işgal eden Japon ordusunun 731. Birlik’i arasındaki karanlık ilişki göz önünde bulundurulduğunda, ABD'nin yurt içinde ve yurt dışındaki biyolojik silah geliştirme faaliyetlerinin karanlık yüzünün aydınlatılmasının tüm dünyayı yakından ilgilendirdiği görülebilir.
ABD yönetimi, 25 milyondan fazla internet kullanıcısının Fort Detrick’e yönelik soruşturma başlatılması talebine derhal yanıt vermeli.
Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.