Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-05-29 17:23:48

Bitfinex'ten Orionx iş birliği: Hedef Latin Amerika'daki kripto kabulünü hızlandırmak

Son teknoloji dijital varlık ticaret platformu Bitfinex, her iki şirketin de Latin Amerika'da finansal özgürlüğü ve katılımı teşvik etme çabalarını artırmaya yönelik çabaları doğrultusunda Şili'nin önde gelen kripto şirketi OrionX’e yeni bir yatırım yaptığını duyurdu.

“Orionx ekibiyle daha yakın biçimde çalışmayı dört gözle bekliyoruz”

Yapılan iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bitfinex CTO'su Paolo Ardoino, “Şili'deki ve Latin Amerika'daki varlığımızı genişletmeye çalışırken Orionx ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, finansal özgürlüğü teşvik etmek ve değerlerimizi paylaşan işletmeleri güçlendirmek adına Bitcoin’in ve merkezi olmayan teknolojinin gücünden yararlanma çabalarımızda ileriye doğru atılan büyük bir adımı temsil ediyor. Büyümesini ve ileriye dönük gelişimini desteklemek için OrionX ekibiyle daha yakın biçimde çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

2017’de kurulan Orionx, Latin Amerika’nın en umut verici kripto endüstrisi başarı öykülerinden biri olarak ortaya çıkarken, bir kripto borsası olarak kökenlerinin ötesine geçiyor. Kullanıcılara kriptoyla ilgili geniş bir hizmet yelpazesi sunan Orionx, bölgenin ilk kripto bankası olarak öne çıkıyor. Peru, Kolombiya ve Meksika’da lansman yapmaya hazırlanan şirket, 2024 yılına kadar bir milyon kullanıcıyı aşmayı hedefliyor.

“İş birliğinin Bitfinex ve Orionx’a önemli faydalar sağlaması bekleniyor”

Merkezi olmayan teknolojiye, finansal özgürlüğe ve geleneksel bankacılık sistemine uygulanabilir bir alternatif sunmaya yönelik ortak bir taahhütle bir araya getirilen iş birliğinin Bitfinex ve Orionx’a önemli faydalar sağlaması bekleniyor. Bitfinex, El Salvador ve Paraguay gibi ülkelerde finansal özgürlüğü ve kapsayıcılığı teşvik etmeye yönelik son çalışmaları temel aldığından, dolaylı olarak milyonlarca kullanıcıya ulaşarak ve yerel üniversiteler için ortak eğitim programlarını destekleyerek Latin Amerika'da bir başka önemli dayanak noktası daha elde ediyor. Bu doğrultuda Orionx, Bitfinex'in başta güçlü kripto ticareti uzmanlığından ve ağı olmak üzere; kripto ticareti, staking, borç verme alanlarında sektör lideri ürün özellikleri ile hizmetlerin sürekli geliştirilmesinden yararlanma imkanı bulacak.

“Bitfinex anlaşmasının sermaye artırma faaliyetlerimize önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz”

Bitfinex gibi bir şirketle stratejik bir iş birliğine sahip olmanın, LATAM’daki projelerini ilerletmede hayati bir rol oynayacağını belirten Orionx Kurucu Ortağı Joel Vainstein, “Öncelikle, Bitfinex anlaşmasının sermaye artırma faaliyetlerimize önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Geniş deneyimlerinin ve kanıtlanmış ürün portföyünün, kendi ürün geliştirmemizi ve kullanıcı tabanımızı genişletmemizi hızlandırarak bizi bölgede referans noktası olarak konumlandıracağından eminiz.” şeklinde konuştu.

Önde gelen blockchain istihbarat şirketi Chainalysis’in raporuna göre, Latin Amerika bugün dünyanın en hızlı büyüyen kripto pazarlarından biri olarak öne çıkarken, yıllık yüzde 40 büyüyerek 2022 yılında 562 milyar dolarlık tahmini kripto girişiyle yedinci sıraya yükseldi. Bitfinex'in Orionx’a verdiği destek, şirketin Latin Amerika'da finansal hizmetlere yönelik artan ve henüz karşılanmamış ihtiyaçları karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

,Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.