Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-20 08:20:00

Tesla bekleyişi damga vuracak

 

“PİYASANIN ROTASI”

Tesla Bekleyişi Damga Vuracak!

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 14,450,223 – tedaviye pozitif cevap veren 8,123,727 – ölü sayısı 605,162 kişiye ulaşmıştır. Global vaka sayısı 15 milyon kişiye yaklaşırken, ABD tarafında işler kötüye gitmektedir. Vaka sayısı 4 milyona yaklaşırken, Trump virüsün ortadan kaybolacak ifadesini tekrarları ve Fauci için biraz telaşlı dedi.

Trump, ABD seçimlerine ilişkin yaptığı yorumlarında, posta yolu ile oy kullanmanın seçimi hileli yapacağını ve anketlerin sahte olduğunu vurguladı.

ABD Başkanlık seçimlerinde Biden ile Trump arasında yarış hız kesmeden sürmektedir. Anket durumunda Biden 49.3 – Trump 40.7 olmak üzere yaklaşık 9 puan kalıcı olarak sürmektedir.

Avrupa’da liderler pandemi için oluşturulan €750 milyar tutarındaki paketin nasıl dağıtılacağı konusunda sorunlar yaşayarak anlaşma sağlanamamıştır. Buna bağlı olarak Euro para biriminde değer kaybı öne çıkmıştır.

Piyasalar haftaya karışık başlarken, ABD tarafında bilanço sezonunu takip edeceğiz. Özellikle Tesla bilançosu S&P500 endeksi ve küresel borsa endeksleri için kritik olacaktır. Genel algıda Tesla yukarı S&P500 yukarı ve diğer borsalar yukarı şeklinde sürmektedir.

TCMB, Yabancı para zorunlu karşılık oranları, tüm bankalar için tüm yükümlülük türlerinde ve vade dilimlerinde 300 baz puan artışa gitmiştir.

Detaylarında; Koronavirüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkilerinin sınırlandırılması amacıyla 17 Mart 2020 tarihinde açıklanan tedbirler çerçevesinde; reel kredi büyüme koşullarını sağlayan bankalar için yabancı para zorunlu karşılık oranları 500 baz puan indirilmiş, 5,1 milyar ABD doları karşılığı likidite serbest bırakılmıştı. Buna ek olarak, reel kredi büyüme koşullarını ilk defa sağlayan bankalara yaklaşık 9,2 milyar ABD doları karşılığı likidite verilmiş, böylece bankacılık sistemine toplam 14,3 milyar ABD doları karşılığı likidite sağlanmıştır. Bu defa, normalleşme sürecinin bir parçası olarak, finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla, yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm bankalar için tüm yükümlülük türlerinde ve vade dilimlerinde 300 baz puan artırılmasına karar verilmiştir.

Alınan bu kararla, piyasadan yaklaşık 9,2 milyar ABD doları tutarında döviz ve altın cinsinden likidite çekilmesi beklenmektedir. Söz konusu değişiklik, tesisi 24 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak olan 10 Temmuz 2020 tarihli yükümlülük döneminden itibaren geçerli olacaktır.

GCM Yatırım Araştırma tarafından hazırlanan analizlerimiz;

  • “Pandeminin, Netflix Bilançosuna Katı Sunması Bekleniyor” okumak için tıklayınız.
  •  “ABD’de Bilanço Sezonu Başladı” okumak için tıklayınız.
  • “JP Morgan Bilançosunda Resesyon Kalıntıları” okumak için tıklayınız.
  • “CITIGROUP Bilançosunda Beklentiler” okumak için tıklayınız.
  • “İngiltere’den Genişlemeci Maliye Adımı” izlemek için tıklayınız.
  • “Amazon Tarihi Zirvesini Yeniledi” okumak için tıklayınız.
  • “Tesla Yeni Zirvesinde” okumak için tıklayınız.
  •  “NASDAQ100’de Teknik Görünüm” okumak için tıklayınız.
  •  “ABD – Meksika – Kanada Anlaşması Devreye Giriyor” okumak için tıklayınız.
  • “Kalabalığın Çılgınlığı ve Altın Çıkarma Maliyeti” okumak için tıklayınız.
  • “ABD ve Avrupa Hisse Senetleri İçin Analist Beklentileri ve 12 Aylık Hedef Fiyatları” okumak için tıklayınız.
  • “Gram Altın’da Gelişmeler ve Teknik Görünüm” izlemek için tıklayınız.
  • “Altın ve Gümüş Yeni Çeyrekte Yükseliş Eğilimine Devam Edecek mi” izlemek için tıklayınız.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3204 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak algı için 3000 seviyesi önemli olmaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6151 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $1800 üzerinde $1808seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 6.8601 seviyesi ile 6.80 üzerinde fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 535,541 seviyesi ile 500 seviyesi üzerinde kalıcı olmaya devam etmektedir. Dolar temasında (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri (mor+turuncu)) tarafında gerileme bir miktar durmuştur.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 5 günlük (13 – 20 Temmuz) performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası, %0,04 değer kazancı göstermektedir.

Kıymetli madenler, 5 günlük (13 – 20 Temmuz) performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %0,30 değer kazancı – Gümüş %1,17 değer kazancı göstermektedir.

Türkiye tarafında corona virüsü vaka sayısı 219,641 kişiye çıkarken, ölü sayısı 5,491 kişiye ulaşmıştır. Testlerin devreye alınması ile vaka sayısında artış devam ederken, toplam test sayısı 4,273,377 kişiye ulaşmıştır. Günlük vaka sayısı (924) 1000 kişi altında devam etmektedir.

Bakan Koca: Her gün 1000’e yakın hastamız şifa buluyor, 1000’e yakın yeni vakamız oluyor. Yeni vakaları durdurabilirsek aktif vaka sayısı hızla azalmış olacak. Hedefimiz; iyileşen sayısında artış, yeni vaka sayılarında düşüş. İyi haberler, alacağımız tedbirlere bağlı.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.