Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-11 11:45:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Ekonomilerin açılmaya devam etmesi piyasaların iyimser tarafta kalmasını sağlarken, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri bu sabah Dolar karşısında hafif artıda seyretmekteler. TL ise yatay. GOÜ para birimlerinin bir miktar stabilite kazanma isteği diğer yandan yurtiçinde BDDK kararlarının etkisiyle TL'de dengelenme görüntüsü birlikte Dolar / TL'de aşağı yönlü eğilim devam edebilir ve kur 7,1550 direncinin altında kalarak 7,03 - 7,05 bölgesine doğru geri çekilebilir. Bu hafta yurtiçinde yoğun veri akışı takip edilecekken, bugün şubat dönemi işsizlik oranı takip edildi. Buna göre işsizlik şubat döneminde %13,6 oldu. Önceki %13,8 idi. Haftanın geri kalanında, çarşamba günü cari işlemler dengesi, perşembe günü sanayi üretimi, cuma günü konut satışları, merkezi yönetim bütçe dengesi ve TCMB beklenti anketi açıklanacak. Yurtdışında ise Fed Başkanı Powell başta olmak üzere birçok bölgesel Fed yetkilisinin konuşması öne çıkarken, salgın etkisinin daha net görüleceği nisan ayına ait veriler de yakından takip edilecektir.


EUR/USD: Risk iştahındaki olumlu havanın korunması ve piyasaların Fed'den negatif faiz fiyatlaması yapması ile paritede hafta ortasından sonra kısmi toparlanma gözlemledik. Diğer yandan, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin, ECB'nin tahvil alım programının Almanya Anayasası'nı kısmen ihlal ettiğini açıklaması ile Avro'nun da zayıf kaldığını izlerken, paritenin haftaya yatay başladığını gözlemliyoruz. Bu hafta, başta Fed Başkanı Powell olmak üzere Fed yetkilerinin negatif faize dair olası açıklamaları ve makro veriler yakından izlenecekken, paritede yatay hareketin devam edebileceğini düşünüyoruz. Olası bant hareketinde 1,0770 - 1,0880 hareket alanı olarak izlenebilir.


XAU/USD: Geçen hafta aylık ortalaması etrafında dalgalı bir seyir izleyen ve haftayı 1.703 ile hafif de olsa artıda kapatan değerli maden bu sabah söz konusu kapanışın üzerinde. Şu aşamada, iyimser risk iştahının devam ettiği ve Dolar'daki baskının hafiflediği ortamda değerli madende geçen haftaki dalgalı seyrin haftanın ilk işlem gününde de devam edebileceğini ve değerli madenin 1.685 - 1.722 aralığında hareket edebileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.