Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-18 12:27:00

Yeni normalle birlikte girişimciler için çevik ve hız dönemi başlıyor

Türkiye Girişimcilik Vakfı, “pandemi döneminde girişimcilik ekosistemi sürece nasıl adapte oldu ve nasıl evrilecek” konulu online toplantısını 18 Haziran'da gerçekleştirdi. 
 
Pandemi sürecinde dijitaldeki başarıyla birlikte hedeflerini büyüten, planlarını ekosistemde daha etkin olma ve daha çok insana ilham verme yönünde revize eden Girişimcilik Vakfı, pandemi dönemini girişimcilik ekosistemi, Fellow'ları ve tüm gençler için faydaya dönüştürmek üzere #DijitalEvimizGirvak projesini başlattı. 
 
“Pandemi sürecinde 68 etkinlikte yaklaşık 7.200 kişiye ulaştık”
Sadece girişimciler değil, tüm gençler için bu dönemi ilham günlerine dönüştürdüklerini söyleyen GİRVAK Genel Müdürü Mehru Aygül, #DijitalEvimizGirvak kapsamında her gün Girişimcilik Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından Fellow'larımızın ve mütevelli heyetimizin ilham verici önerilerini paylaştık. Gençler ile birlikte yarattığımız Gtalks, Gcoffee, Gfounders markalarımızla; 68 farklı etkinlikle yaklaşık organik olarak 7.200  kişiye, dolaylı olarak da yaklaşık 850.000 kişiye ulaştık” dedi.
 
ISTKA'nın desteği ile Toplum Gönüllüleri Vakfı ortaklığında GBase Dijital Platformunu kuracaklarını belirten Aygül, bu platformda, pandemi ve sonrasında artması beklenen genç işsizliğine karşı gençleri güçlendirmek için teknik beceriler, girişimcilik, temel sosyal beceriler ve sağlık okuryazarlığı eğitimlerinin verileceğini söyledi. 
 
“Girişimcilerin hızlı ve esnek yapısına ihtiyaç artacak”
Girişimcilerin her zaman hızlı hareket edebildikleri ve fırsatları görme kabiliyetleri daha yüksek olduğu için kriz zamanlarında öne çıktıklarını söyleyen GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, “Girişimcilerin son birkaç yıldır öne çıkardığı dijitalleşme trendlerinin artık kaçınılmaz olmasıyla birlikte, bu süreçte girişimlerin hızlı ve esnek yapısına ihtiyaç çok daha artacaktır. Bunu sağlık çözümleri süreçlerinde sıkça gördük. Pandemi sürecinde solunum cihazını hızla geliştiren ve 3D teknolojileri ile hayata geçiren girişimler bunun için iyi bir örnek” dedi.
 
Şu an hayatta olan belki de hiç kimsenin yaşamadığı ve deneyimlemediği bir süreçten geçtiğimizi unutmamamız gerektiğini belirten Sina Afra sözlerine şöyle devam etti: “Girişimcilerin, yeni normallerin bize ne getirdiğine bakması, riskleri ve fırsatları tespit etmesi gerekiyor. Hızlı ve atik karar alma zamanı. Konuları çok yönlü ele almalı; hızlı karar vererek, uygulamalılar. En önemlisi de şimdiye odaklanmak. Geçmiş dönemde üretilen çözümlerin güncelliği kontrol edilmeli, yeni normalde pazarın ihtiyaçları tespit edilerek, mevcut yapı ya da yeni kaslarla bu ihtiyaçlara cevap vermeliler.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.