Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-03 19:00:00

Çin, 5G’li BeiDou Navigasyon sistemini 2035 yılına kadar tamamlayacak

BeiDou-3 Navigasyon Sistemi’nin tamamlanmasından sonra Çin yeni nesil BeiDou’nun inşasına başlıyor. Çin Devlet Konseyi’ne bağlı basın ofisi konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çin Uydu Navigasyon Sistemi Yönetim Ofisi Başkanı ve BeiDou Uydu Navigasyon Sistemi’nin basın sözcüsü Ran Chengqi, toplantıda Çin’in 2035 yılına kadar akıllı ve insansız gelişime temel destek sağlamak için daha yaygın, daha entegre ve daha akıllı bir ulusal kapsamlı konumlandırma, navigasyon ve zamanlama sistemi inşa edeceğini kaydetti.
 
Ran Chengqi, BeiDou sisteminin inşasının başlangıcından bu yana hep dünyaya daha elverişli hizmet sağlama hedefini benimsediğini, BeiDou sisteminin GPS, GLONASS ve GALILEO gibi dünyadaki diğer uydu navigasyon sistemleriyle işbirliğinde ilerlemeler kaydedildiğine de işaret etti.
 
5G ve BeiDou’nun kaynaşması konusuna da değinen Ran Chengqi, “5G, gelecekte mobil iletişim için yeni bir ölçüttür ve yavaş yavaş ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve insanların günlük yaşamlarına girmektedir. Gelecekte yalnızca uydu navigasyon sistemleri daha yüksek hassasiyetli konum ve zaman bilgileri sağlayabilir, bu nedenle 5G ve BeiDou uydu navigasyon sistemleri doğal kaynaşma özeliğine sahip” dedi. BeiDou, 5G ve yapay zeka gibi yeni teknolojilerin entegrasyonunun yeni endüstriler doğuracağına ve yeni ekonomik büyüme noktaları getireceğine dikkat çeken Ran, Çinli şirketlerin BeiDou’nun yüksek hassasiyetli uygulamalarını 5G ile entegre ederek otonom sürüş ve internet araçlarında daha yenilikçi uygulamalar yapmaya çalışacağını belirtti.
 
Beidou sistemi dünya çapında ülkelere navigasyon hizmeti sunmasına karşılılık işlevleri sadece bununla sınırlı değil. Çin için Beidou navigasyonu uzay çalışmalarında yeni bir başlangıç olan sistem, aynı zamanda insanlığın paylaştığı ortak geleceğe hizmet edecek. Bu sistem sayesinde ulusal güvenlik daha derinlikli sağlanacak, teknolojik ilerlemeler kaydedilecek, kamu hizmetlerinin halka ulaşımı genişleyecek ve Çin Halk Cumhuriyeti uluslararası sorumluluklarını daha iyi bir şekilde yerine getirebilecek.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.