Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-21 19:29:00

HEKTAŞ dezenfektan üretimine başladı

HEKTAŞ Ticaret T.A.Ş, dezenfektan üretimine başladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, OYAK Tarım Hayvancılık Grubu şirketi HEKTAŞ, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadeleye, dezenfektan üretimiyle katkı sağlayacak. 

HEKTAŞ'ın yeni dezenfektan markaları Hek-off ve Hekpak, nisan ayı itibarıyla satışa sunulacak. Yeni dezenfektanlar, COVID-19 pandemisi ile mücadelede, Bilim Kurulu tarafından da önerilen etken madde içerik ve oranlarına uygun olarak üretiliyor. Dezenfektanlar ilk etapta günlük 15 bin litre üretilerek 500 mililitre, 1 litre ve 25 litrelik ambalajlarda satışa sunulacak.

OYAK Tarım Hayvancılık Grup Başkanı ve HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer, virüs salgını sonrasında oluşan toplumsal ihtiyaca  göre üretim hatlarını güncellediklerini belirterek, ''Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de top yekun mücadele içinde olduğu koronavirüse karşı en etkin önlemlerden biri şüphesiz hijyenin sağlanmasıdır. HEKTAŞ olarak, mühendislerimiz tarafından yürütülen Ar-Ge süreci sonrasında dezenfektan üretimi için düğmeye bastık'' ifadesini kullandı.

Dezenfektanların, gliserin ve portakal esansı içerdiğini aktaran Ortakçıer, şunları kaydetti:

''Gelen talebe göre önümüzdeki günlerde dezenfektan üretim kapasitemizi de artırmaya yönelik çalışmalarımız hazır. Ülkemizin, bu zor dönemi, en kısa zamanda ve en az hasarla atlatması için üzerimize düşen katkıyı sağlayacağız.''
 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.