Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-11 08:53:00

Tedbirlerin gevşetilmesine yönelik süreç risk iştahını destekliyor

Piyasa Gündemi

Geçen hafta başında ABD – Çin arasındaki gerilim piyasalar üzerinde baskı oluştururken, haftanın sonlarına doğru ABD ve Çin arasında ticaret anlaşmasına dair gerçekleştirilen görüşmeler bu taraftaki endişeleri yatıştırdı. Hem Avrupa hem de ABD’de gevşetilen tedbirler de risk iştahını destekliyor. Tedbirlerin gevşetilmesine ilişkin süreç ve salgına ilişkin gelişmeler yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürmeye devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de zayıf gelen tarım dışı istihdam verisine rağmen tedbirlerin gevşetilmesinin oluşturduğu iyimserlik cuma günü küresel hisse piyasalarını destekledi. Yurt dışındaki olumlu havaya rağmen BIST-100 Endeksi negatif ayrışmasını sürdürerek cuma gününü de %0,56’lık düşüşle 97.845 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %2’lere yaklaşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah da ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,11 – 7,12 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 7,08’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta Dolar/TL’deki hareket ve yurtdışı piyasalarında yukarı yönlü denemelerinin zayıf kalıyor olması olumsuzluk oluşturdu. Geçtiğimiz haftaya kadar mart ayında başlayan yükseliş trendini korumada başarılı olan BIST 100’de son günlerde bu trendin altında gerçekleşen kapanışlar görünümü bozuyor. 100 binin altında kalındığı sürece negatif görünümün devam edeceğini düşündüğümüz endekste 97.500 ile 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 97.200 aralığı ilk referans bölgesi olup, bahsettiğimiz bu bölgenin altında 94.500 civarına kadar önemli bir destek bulunmuyor. Yukarı yönlü hareketlerde 100 bin psikolojik olarak önemli olmakla birlikte üzerinde önceki zirvenin bulunduğu 102.300 civarı geçilene kadar yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.