Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-02 09:55:00

2. Çeyrek Büyüme Oranı Açıklanacak…

Geçtiğimiz hafta, ticaret gerilimine yönelik kırılganlığın devam ettiği ortamda TL üzerindeki değer kaybının sürmesi endeks üzerinde baskı oluştururken, risk iştahındaki dalgalanma güvenli liman taleplerini desteklemişti. Yeni haftaya başlarken kurun hali hazırda yükseliş eğilimi ve ülke risk primimizin yüksek seyri öne çıkarken, bugün yurtiçinde açıklanacak 2. çeyrek büyüme oranı takibimizde olacak. Her ne kadar beklentiler -%2 daralma yönünde olsa da, bir önceki çeyreğe göre beklentilerde iyileşme mevcut. -%2 beklentilerin üzerinde bir daralma gözlemlenmesi durumunda piyasada negatif fiyatlamalar öne çıkabilir.

USDTRY… ABD'de Piyasalar Kapalı, Yurtiçinde 2. Çeyrek Büyüme Verisi Takip Edilecek… Küresel risk iştahındaki azalma ile negatif fiyatlanan TL'de yeni haftaya girerken halihazırda zayıflık devam ederken parite 5.83 seviyesinden yatay seyrini korumakta. Dolar'ın global bazda değer kazanımlarının yanı sıra yurtiçindeki jeopolitik risklerin fiyatlamalarda etkili olduğu paritede, bugün işçi bayramı sebebiyle tatil olan ABD sebebiyle Dolar tarafında sınırlı fiyatlamalar gözlemlenebilir. Yurtiçinde ise 2. Çeyrek büyüme oranı takip edilecek. Beklentiler -%2 olup, bir önceki çeyreğe göre daha az daralma ile verinin pozitif gelmesi beklenmektedir. Ancak -%2'nin üzerinde gerçekleşecek bir daralma TL varlıklar üzerindeki negatif fiyatlamaları artırarak paritede yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirebilir.

EURTRY… Yeni Haftaya Başlarken Yükseliş Eğilimini Koruyor… Ticaret geriliminin tırmanmasıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerindeki baskıya paralel olarak TL varlıklardaki negatif fiyatlama ile yükseliş eğilimi öne çıkan parite haftaya 6.40 seviyesinden başladı. Bugün yurtiçinde 2. Çeyrek büyüme verisi takip edilirken Euro bölgesinde imalat PMI verisinin açıklanacak olmasıyla paritede kısmi volatilite gözlemlenebilir.

EURUSD… Merkez Bankalarına İlişkin Beklentiler Fiyatlamalarda Etkili Olabilir… Ticaret gerilimine yönelik haber akışlarının nispeten daha az olması piyasalarda gerginliği bir milktar azaltırken, Eylül ayındaki Fed ve ECB'nin faiz oranı kararı toplantıları ile fiyatlamalarda merkez bankalarının para politikalarına ilişkin beklentilerin etkili olabileceğini düşünmekteyiz. Yeni haftaya başlarken 1.10 seviyesinin hemen altında işlem gören paritede bugün Euro bölgesi İmalat PMI verisi takip edilecek olup, beklentiler 50 eşik değerinin altında 47.0 seviyesindedir. Verinin beklentilerin altında açıklanması durumunda paritede aşağı yönlü işlemler öne çıkabilir. ABD tarafında ise bugün işçi bayramı sebebiyle piyasalar kapalı olacak.

XAUUSD… Güvenli Liman Varlıklarına Talep Sürüyor… ABD-Çin ticaret savaşlarındaki karşılıklı açıklamalar ile resesyon endişeleri güvenli liman varlıklarına olan talebi canlı tutarken, merkez bankalarının faiz indirimine yönelik açıklamalar ve yatırımcıların faiz oranı kararlarına ilişkin beklentileri değerli maden fiyatlamaları üzerinde etkili olmayı sürdürmekte.

GLDGR… 285 Seviyesinden İşlem Görmekte… Kurdaki yükseliş ile birlikte Asya seansında 287 seviyesinden işlem gören gram altın yeni haftaya başlarken 285 seviyesine geri çekildiğini görmekteyiz.

BRENT… ABD-Çin Arasındaki Karşılıklı Açıklamalar Takip Edilecek… ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmelerine ilişkin sinyallerin oluşması ve geçtiğimiz hafta açıklanan ABD ham petrol stoklarındaki gerileme ile 60$ seviyesinin üzerine yükselen Brent petrol kalıcılık sağlayamazken, haftaya 59$ seviyesinden yatay seyirle başladı.

Alan Yatırım Araştırma

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.