Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 19:00:00

DSÖ'den Avrupa'da aile içi şiddet uyarısı

Dış Haberler, 8 Mayıs (HİBYA) – DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, "şiddet önlenebilir, kaçınılmaz değil" diyerek corona virüs pandemisi sırasında aile içi şiddette artış görülen her ülkeden şiddete karşı daha fazla eylem çağrısında bulundu.

''Şiddet önlenebilir, kaçınılmaz değil. Ancak, adımlar atılmazsa, dünya, cinsiyete dayalı 31 milyon şiddet vakası görebilir'' uyarısında bulundu.

Dr. Hans Henri P. Kluge,''DSÖ, Belçika, Bulgaristan, Fransa, İrlanda, Rusya Federasyonu, İspanya, İngiltere ve diğer ülkelerde kadınlara, erkeklere, eşlere ve çocuklara yönelik, kişiler arası şiddetin arttığı yönünde ülkelerden gelen raporlardan derin endişe duymaktadır.

''Veriler az olsa da, üye devletler, bu yıl Nisan ayında, yakın partnerleri tarafından şiddete maruz kalan kadınlardan gelen acil durum çağrılarında geçen yıla göre yüzde 60'a varan bir artış bildiriyor. Şiddeti önlemeye yönelik çevrimiçi destek hatlarına gelen sorular beş kat artmıştır.

''BM ortağımız Dünya Nüfus Fonu, UNFPA alarmı yüksek ve net bir şekilde duydu; eğer kilitlenmeler 6 ay boyunca devam edecek olsa, küresel olarak 31 milyondan fazla cinsiyete dayalı şiddet vakası beklenirdi. Bu rakamların ötesinde, vakaların sadece bir kısmı rapor edilmiştir.

Şiddete maruz kalanlara da seslenen Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, ''Size karşı uygulanan şiddet hiçbir zaman sizin hatanız değildir. Asla da sizin hatanız olmayacaktır. Sizin güvenliğiniz konusunda hassas olan aile bireyleriyle, arkadaşlarınınızla, korunaklar yada toplum kuruluşları ile güvenerek iletişim kurun.'' dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.