Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-09 22:22:00

KOVİD-19, ABD’de en fazla siyahileri vuruyor

Dış Haberler, 9 Nisan (HİBYA) – Guardian gazetesinin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney eyaletlerinin Koronavirüs (KOVİD-19) verilerinde ölümcül virüsün Afrika kökenli siyahilerde daha ölümcül olduğu ortaya çıktı.


ABD’nin güney eyaletlerinden ve virüsün en hızlı yayıldığı yerlerden biri olan Louisiana’da KOVİD-19 ölümlerinin %70’i siyahiler oluşturuyor. Eyaletin sadece %33’ünü siyahilerin oluşturmasına rağmen ölümlerin büyük bir çoğunluğunu siyahilerin oluşturması dünya gündemine oturdu. Louisiana eyaletinde en fazla KOVİD-19 vakalarının görüldüğü şehir ise New Orleans, eyaletin siyahi nüfusunun en fazla olduğu ve fakirlik oranının en yüksek olduğu şehir.


Georgia eyaletinde ise tablo değişmiyor, eyalet nüfusunun %33’ünü oluşturan siyahi nüfus orantısız bir şekilde ölümlerin çoğunluğuna sahip. Georgia Halk Sağlığı Başkanlığı Çarşamba günü yayınladığı aktif KOVİD-19 vaka verilerinde, eyalette bulunan 9,901 KOVİD vakasının %20’si siyahi, %15’i beyaz. Verileri yayınlayan yetkililer geri kalanları “bilinmeyen ırk” olarak tanımlasa da, veriler somutlaştıkça siyahi nüfusun virüs tarafından daha fazla darbe aldığının ortaya çıkacağını belirttiler.


Siyahi nüfusun yüksek olduğu eyaletlerden biri olan Missisipi, şu ana kadar bir veri yayınlamadı. Guardian gazetesine eyalet yetkilileri tarafından yollanan bir mail’de şu sözler dikkat çekti: “Şu anda, Afrikalı-Amerikalılar en zor durumda olanlar olarak gözüküyor.” 


John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, KOVİD-19’un merkez ülkesi haline gelen ABD’de Perşembe günü itibariyle 430,376 aktif virüs vakası tespit edildi. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 14,695’e ulaştı. İyileşip taburcu edilenlerin sayısı ise 23,707 oldu.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.